Drinkfre..TORSDAG är här! En drink att samla krafterna för sista dagen innan helgen är aldrig fel, en drink som innehåller en del grönt kan ju bara göra en gott. Senaste tiden har jag snöat mig in på dryck med gurka, för en som vanligtvis inte tycker att gurka är så givande i mat så blir jag själv chockad hur gott det är i dryck. Ett enkelt recept eller rent sagt en enkel GT med gurka och svartpeppar var min favoritdryck under sommaren. 5CL gin (Jag använder Hendricks), 2st cm tunna skivor gurka och 15CL Fever tree tonic (KÖP KÖP KÖP!!). Fyll sedan med is och färsk malen svartpeppar på toppen, doften av gurkan och svartpeppar gör drinken.

Innan jag går vidare till dagens drink så vill jag poängtera att prova dig fram med olika typ er av gin, finns mängdvis varianter som ger en bättre helhet på drinken och specifikt drinken gin och tonic. Jag har aldrig varit någon gin drickare rent eller utblandad förens jag provade just Hendricks som fall mig i smak direkt. Det som fick mig på fall var just den mildare smaken Hendricks har och att smakerna ligger i balans med varandra. En annan gin jag nyligen provade var Nils Oscar Tärnö gin. Jag fick möjligheten att prova Tärnö gin samt prova en GT med Uppsala tonic. Första gången jag provade en svensk gin och riktig tonic syrup. Så mycket bättre när man har möjlighet själv att styra sötman i det hela och forma drinken till perfektion för en själv. Vissa säger att GT ska enbart serveras på ett sätt medans jag tycker att GT kan serveras på dina egna villkor, men för att inte reta upp GT nationen så säger jag GT med en twist.

Kan rekommendera en film på youtube, 33 ways to make a gin & tonic av Simone Caporale. Klicka här för att se filmen

Till dagens drink då. I detta recept använde jag mig av Hendrinks (Ska prova med Tärnö när min flaska kommer hem). Så 5CL Gin går ner med en hel grön kiwi (utan skal), 2st centimeter tunna skivor gurka, 1,5cl sockerlag (50/50 socker och vatten) och 1,5cl citronjuice (FÄRSKPRESSAD). Muddla ihop för sedan sila ner i ett glas med *krossad is, toppa sedan med sodavatten. En annan grej jag har snöat mig in på under sommaren är lite heta i drycken. Jag har en liten flaska med chillivatten (Låt chilliflakes och vatten ligga ihop i 2h) som jag sprutar två gånger över drinken och strö över lite chilliflakes på drinken. Blunda, lukta, drink och njut. Själva chilin gör drinken lite rundare men framförallt lurar dina sinnen. Drinken i sig är väldig frisk och fräsch, en perfekt drink efter gräsklippningen eller en drink att samla krafter för sista dagen innan helgen.

5CL GIN
1st Kiwi
2st Centimeter tunna skivor Gurka
1,5Cl Sockerlag
1,5Cl Citronjuice
Sodavatten
½ Tesked chillivatten
½ Tesked Chilliflakes
* Krossad is blev bäst men drinken blir god med hel is också

Hendrick’s Nr.81679 (SYSTEMBOLAGET)
Nils Oscar Tärnö Gin Nr. 30083 (SYSTEMBOLAGET)
Fever tree tonic water (Finns på diverse ICA)
Uppsala tonic ( http://upsalatonic.se/ )