Tillbaka ifrån sommarlovet med ett inlägg om mitt senaste äventyr. Denna gång så bjöd jag med min kamrat Jacob till storstan Stockholm för cocktail provning och hotellboende. Alltid roligt att ha någon i sällskapet som har liknande syn på dryck som mig själv och nån som vågar prova helt nya saker.

Jag tänkte skriva lite om vilka ställen vi besökte och det vi fick prova, kan redan säga att jag drack min bästa drink någonsin under detta äventyr.

Sedan innan satte vi ihop en lista på barer som har ett rykte att vara bra eller av tidigare erfarenheter har varit bra.

Dagen började på Radisson Blu Royal Skybar med en riktig klassisk Manhattan. Drinken består av rye whisky, vermouth, bitters och apelsinskal.

Just Manhattan var en av de första “klassiska” drinkarna jag provade och även personlig favorit att njuta av innan maten.

Nästa hållplats blev på Scandic grand central och baren teaterbrasseriet, där personalen fick fria händer att göra en syrligare drink för oss. Tyvärr frågade jag aldrig om namn eller innehåll på drinken men den var helt otrolig, om jag skulle chansa så innehöll det följande.

Gin
Limejuice
Aprikos sockerlag
Persikolikör

Ska ge mig ett försök att återskapa det hela, om inte ta mig en resa ditt igen.

Dags för en takbar till och vi tog oss till baren Capital hos Scandic Continental, fullt med folk så förhoppningen var hög på ännu en god drink. Valet föll på Old Cuban, en champagne drink som innehåller

Lagrad Rom
Sockerlag
Limejuice
Bitters
Champagne
(Mynta)

(I detta fall serverades utan mynta)

Så en slags “mojito” bas men lite “lyxigare” med champagne. Jag provade denna drink under min semester första gången och blev frälst. Nu vet jag sedan tidigare att mitt sällskap för kvällen inte gillar champagne så mycket, men drinken ändrade på det hela.

Vidare mot söder och mot Gondolen vid Slussen. Anledningen varför jag ville gå hit var att min syster Maria bjöd mig på min första riktiga “cocktail” där… trodde jag. Tydligen var drinken alkohol fri så nu ville jag gå förbi och ta samma drink med alkohol.

En strawberry daquri blev det att njuta av med Stockholms bästa utsikt? Iallafall en drink med färska jordgubbar kan inte bli fel och det blev det inte heller. Rom, sockerlag, limejuice med färska jordgubbar… MUMS

Jacob hade en bok om en bartender som jobbade/jobbar på Marie laveau där vi provade deras drink “More passion more problems” som innehöll.

Passionsfrukt rom
Tequila
Lime
Sockerlag
Bitters.

Jag missade helt att det var tequila i drinken och det blev en positiv överraskning vid smakprovningen.

Kvällens höjdpunkt i bådas ögon var besöket på Tjoget och deras restaurang Linje 10. Om jag skulle välja några ord på drinkupplevelsen… WOW, HIMELSKT, MAGNIFIKT; FANTATISKT. Ja ni kanske förstår var jag drack min bästa drink någonsin hos. Nu visste jag innan att de hade fått beröm och priser på vara en av de bästa barerna i Sverige, kan bara instämma.

Första drinken som serverades var deras egna som heter Stockholm som består av vodka, fläder, punsch, citron och socker. Därefter bad vi personalen att göra två olika drinkar på lagrad rom och jag tror att drinkarna hamnade på både min och Jacobs topp 1 direkt. Nu var det så mycket att ta in men ena drinken var gjord på en rom från Jamaica och den andra var på en rom från Panama.

Innan kvällens slut så ville Jacob ha en Negroni som består av gin, campari och vermouth rosso med apelsinskal. Jag själv var ute efter en Sidecar som består av Konjak, Citronjuice, Apelsinlikör, äggvita. Så vi sprang snabbt in på Scandic Malmen och njöt av de sista drinkarna… trodde vi.

Vi avslutade vårt äventyr med att besöka en rockbaren Kellys i närheten med några härliga groggar som Averna och Coca-Cola, smaker exakt som glassen Igloo. Det var skönt med annan typ av musik efter all lounge musik under kvällen.

I helhet så blev det en mix av klassiska cocktails och moderna cocktails, tyvärr var inte planen att anteckna och skriva om besöket men jag kände i efterhand att det behövdes. Vid nästa besök på Teaterbrasseriet och Linje 10 så tar jag med papper och penna för att anteckna varje detalj av drinkarna. Kan absolut rekommendera varje bar vi besökte men just Teaterbrasseriet och Linje Tio tog priset bäst ikväll. Jag planerar redan mitt nästa besök under min födelsedags firande på följande ställen.