Vad vore livet utan utmaningar? Rätt tråkig kan jag tycka. Så drinkar och utmaningar, hur går det till? Jag gillar att ta med en flaska för sedan se vad kompisen har hemma för att skapa något gott. Ibland lyckas man något extremt bra och ibland extremt dåligt, men framför allt så får man mer kunskap av smaker och vad som funkar till vad.

Under midsommar blev jag bjuden på en “shot” som bestod av en hemsk vodka och Bob fläder lättdryck. Vodka och fläder fungerar väldigt bra om man gillar smaksatt sprit, men om det är vodka explorer och fläder lättdryck så är det svårare att njuta av det hela. Som lovat så skulle jag göra något “roligare” men samtidigt hålla det enkelt för personerna bakom skapelsen.

Nu får ni rätta mig om jag har fel Carolina och Josefine men drinken bestod av följande?

Vodka (Explorer)
Fläder extrakt
Sprite
Limeklyftor

I grund är detta en helt ok drink om man gillar söta drinkar med tydlig smak av fläder. Så vad kan vi göra för att göra den ännu bättre? JORDGUBBAR. Ett sätt att göra drinken mer fräsch i smak så avstå läsk i drinken. Med hjälp av limejuice, sockerlag och sodavatten så får du en liknande smak som sprite men även något som framhäver de andra smakerna i drinken.

4CL Vodka
3CL Fläder
2CL Limejuice
5 Jordgubbar
3CL Sockerlag
Soda

Muddla jordgubbarna med vodka, fläder, limejuice och sockerlag. Sila igenom för att få bort de största bitarna av jordgubbarna, det gör inget om småbitarna stannar kvar i drinken för det blir bara bättre! Fyll glaset med is och häll över blandningen och toppa sedan med vanligt soda vatten.

Eller gör det hela med en “Frozen daiquiri” twist.

Gör det enkelt för dig själv, ner med allt förutom soda vatten i en blender. Ta två nävar med is och kör sedan allt till en slätt mix. Häll upp och njut!