Vi börjar drink kategorin med min personliga favorit att avnjuta efter en lång dag. Drinken skapades av mig samt min go to bartender Simon som satte den perfekta balansen och sista touchen.

Jag är en fantast av apelsin likören Grand marnier (Systembolaget Nr. 624) som används bland annat i cosmopolitan, sidecar eller över några isbitar. Det finns andra slags apelsin likörer på marknaden som cointreau, triple sec eller en sötare variant som kallas curacao (blå curacao är samma som curacao fast med färgämne). Valet faller just på grand marnier pga. bästa möjliga smak i ren smak samt i helhet med övriga ingredienser.

Lime har förmågan att framhäva smaker men samtidigt bryta den tunga smaken som vanligtvis ligger kvar när man förtär likörer rent.

Grand marnier och lime får sällskap med en rejäl skopa is och bubblig soda vatten. Redan här var Drinken en av mina favoriter tills Simon la sista touchen. En touch med danska körsbär likören Heering (Systembolaget Nr.77688) som var helt nytt för mig. Drinken i sig blev rundare i smaken och man finner alla smaker i balans med varandra.

Flambera ett apelsin skal och pressa skalets olja över drinken för sedan låta det gotta sig i drinken.

Drinken i sig passar för den som uppskattar bitter söt med tydlig frukt smak och arom. Den påminner enligt mig om en negroni med en annan karaktär fast med likasinnad komplexitet.

4cl grand marnier
1st Lime
1,5cl heering
Soda vatten
Apelsin skal
Is